Jadłospis- 03.03.2025 - 14.03.2025

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane  (50g) z masłem (5g), pl. szynki wiejskiej (25g), zielony ogórek (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z ziemniakami i kiełbasą (300g), makaron z białym serem i sosem truskawkowym (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), herbata malinowa (200ml)

 

WTOREK 04.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), chałka (30g) z masłem (5g), miodem (5g), konfiturą jagodową (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, pomidorki koktajlowe (20g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik na rosole z marchewką i zieleniną (300g), bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym (70g), ziemniaki (150g), ogórek kiszony (60g),  kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko (1 szt.), herbatnik wielozbożowy z morelą (1 szt.)

 

ŚRODA 05.03.2025

Śniadanie

A: 1,7,3

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (80g), papryka czerwona (20g),owoce suszone (10g),  kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z dyni z grzankami (300g), risotto z mięsem siekanym z indyka i warzywami (150g), kompot śliwkowo - porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 7

Banan z polewą czekoladową (1 szt.)

 

CZWARTEK 06.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), sałata zielona (5g), rzodkiewka (20g), owoce suszone (10g),  kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Zupa pomidorowa z makaronem (300g), filet z piersi kurczaka panierowany(70g), ziemniaki puree (150g), mizeria (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Drożdżówka z owocami (1 szt.), herbata porzeczkowa (200ml)

 

PIĄTEK 07.03.2025

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą rybno - twarogową(25g), ogórek kiszony (20g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (300g), pierogi z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Krem z kaszy manny na mleku z brzoskwiniami (150g)

 

PONIEDZIAŁEK 10.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka drobiowa (25g), pomidor(20g), owoce suszone (10g) bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa ogórkowa z mięsem i ziemniakami (300g), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,3

Graham (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), rzodkiewka (20g), herbata z owoców leśnych (200ml)

 

WTOREK 11.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z musli z owocami (20g), wek pszenny (30g), serek topiony z warzywami i szynką (15g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Kartoflanka z koperkiem zabielana (300g), gołąbki z mięsem, ryżem i kapustą bez zawijania (150g), sos pieczarkowy (50g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA 12.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), pasztecikiem drobiowym (25g), zielony ogórek (25g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml), gruszka (50g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z kluseczkami, kukurydzą i zieleniną (300g), kurczak pieczony w sosie czosnkowym (70g), ziemniaki (150g), sałatka z buraków i jabłka (60g), kompot porzeczkowo - śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel owocowy z borówką amerykańską (150g), ciastko owsiane (1 szt.)

 

CZWARTEK 13.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), serów twarogowych (25g), papryka czerwona (20g), owoce suszone (10g), kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami zabielana (300g), spaghetti bolognese z mięsem, świeżymi pomidorami i bazylią (150g),  kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Jogurt owocowy (1 szt.), oblat śląski (1 szt.)

 

PIĄTEK 14.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), kiełbaski szlacheckie na gorąco(50g), sałata zielona (5g), biała rzodkiew (20g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Zupa jarzynowa z ziemniakami (300ml), kotleciki rybne panierowane (70g), ziemniaki (150g), kapusta kiszona duszona z boczkiem (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: -

Mus owocowy (1 szt.), chrupki kukurydziane (10g)

 

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl