Jadłospis - 14.04.2025 - 30.04.2025
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), ogórek zielony (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa jarzynowa z kurczakiem (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami i zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną (200ml) |
WTOREK 15.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i bananem (200ml/20g/30g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), konfiturą jagodową (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, pomidorki koktajlowe |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Krupnik staropolski na rosole z kaszą i marchewką (300g), mortadelka panierowana (70g), ziemniaki (150g), mizeria (60g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), rurka waflowa (10g) |
ŚRODA 16.04.2025 - PORANEK WIELKANOCNY W PRZEDSZKOLU
Śniadanie A: 1,7,3 |
Wielkanocne śniadanie z pieczywa orkiszowego (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), pasztet pieczony (25g), szynka wiejska (25g) - do wyboru, świeże warzywa (kiełki rzodkiewki, sałata, papryka czerwona - 20g) - do wyboru, kawa zbożowa z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz biały z ziemniakami (300g), pieczeń z indyka w sosie własnym (70g), makaron typu fusili(40g), surówka wielowarzywna (60g), kompot śliwkowo - porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Babka piaskowa (1 porcja), herbata malinowa (200ml) |
CZWARTEK 17.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), sałata zielona (5g), rzodkiewka(20g), owoce suszone (10g), kakao (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9, |
Zupa pomidorowa z ryżem (300g), zapiekanka ziemniaczana z mięsem i zielonymi warzywami (150g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Mus owocowy (1szt.), herbatnik (1 szt.) |
Piątek 18.04.2025 i poniedziałek 21.04.2025 - Wielki Piątek, Poniedziałek wielkanocny - przedszkole nieczynne
WTOREK 22.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynką drobiową (25g), pomidor (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9, |
Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Graham (50g) z masłem (5g), serkiem typu Almette (25g), ogórek zielony (20g), herbata z owoców leśnych (200ml) |
ŚRODA 23.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Zupa mleczna (200ml), musli z suszonymi owocami (20g), rogal (30g) z masłem (5g), miodem (5g), dżemem (5g), serkiem straciatella (5g) - do wyboru |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w delikatnym sosie czosnkowym (70g), makaron pełnoziarnisty typu penne (40g), sałatka śródziemnomorska z ogórkiem pomidorem, papryką i kukurydzą (1szt,), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Jabłko (1 szt.), biszkopt (2 szt.) |
CZWARTEK 24.04.2025
Śniadanie A: 1,3 |
Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (80g), rzodkiewka (20g), herbata z cytryną ( 200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Barszcz czerwony z kaszą jęczmienną (300g), pyzy z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wiśniowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Budyń waniliowy z musem owocowym i wiórkami czekoladowymi (150g), oblat śląski (1 szt.) |
PIĄTEK 25.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce na gorąco (50g), papryka kolorowa(20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa krem z pomidorów z mleczkiem kokosowym i grzankami (300g), filet z ryby morskiej panierowany (70g), ziemniaki pure (150g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,4 |
Banan (1 szt.) |
PONIEDZIAŁEK 28.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka domowa gotowana (25g), papryka kolorowa (25g), owoce suszone, bawarka (200ml), |
Obiad A: 1,3,7,9 |
Zupa węgierska z papryką i ziemniakami (300g), lasagne ze szpinakiem, indykiem i serem feta (150g), kompot truskawkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Owocowy talerzyk (130g), słomka ptysiowa (10g) |
WTOREK 29.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Twarożek śmietankowy naturalny (50g) z truskawkami (50g), bułeczka maślana (30g) z masłem (5g), marchewka do chrupania, mleko (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9,4 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (300ml), kaszotto z kaszą bulgur, szynką wieprzową i warzywami czerwonymi (150g), kompot porzeczkowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1 |
Kisiel z tartym jabłkiem (150g), suchy wafel |
ŚRODA 30.04.2025
Śniadanie A: 1,7 |
Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), ogórek kiszony (20g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml) |
Obiad A: 1,3,7,9,4 |
Rosół z kluseczkami i marchewką (300ml), filet z piersi kurczaka panierowany (70g), ziemniaki (150g), sałata ze śmietaną (60g), kompot wieloowocowy (200ml) |
Podwieczorek A: 1,7 |
Drożdżówka z owocami (1 szt.), mleko (200ml) |
CZWARTEK 1 MAJ, PIĄTEK 2 MAJ - PRZEDSZKOLE NIECZYNNE