Jadłospis - 14.04.2025 - 30.04.2025

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane  (50g) z masłem (5g), pl. kiełbasy krakowskiej (25g), ogórek zielony  (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z kurczakiem (300g), naleśniki z białym serem i wanilią (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami i zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 15.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i bananem (200ml/20g/30g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), konfiturą jagodową (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, pomidorki koktajlowe 

Obiad

A: 1,3,7,9

Krupnik staropolski na rosole z kaszą i marchewką (300g), mortadelka panierowana (70g), ziemniaki (150g), mizeria (60g),  kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), rurka waflowa (10g)

 

ŚRODA 16.04.2025 - PORANEK WIELKANOCNY W PRZEDSZKOLU

Śniadanie

A: 1,7,3

Wielkanocne śniadanie z pieczywa orkiszowego (50g) z masłem (5g), jajko na twardo (25g), pasztet pieczony (25g), szynka wiejska (25g) - do wyboru, świeże warzywa (kiełki rzodkiewki, sałata, papryka czerwona - 20g) - do wyboru, kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz biały z ziemniakami (300g), pieczeń z indyka w sosie własnym (70g), makaron typu fusili(40g), surówka wielowarzywna (60g), kompot śliwkowo - porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Babka piaskowa (1 porcja), herbata malinowa (200ml)

 

CZWARTEK 17.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), sałata zielona (5g), rzodkiewka(20g), owoce suszone (10g),  kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Zupa pomidorowa z ryżem (300g), zapiekanka ziemniaczana z mięsem i  zielonymi warzywami (150g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mus owocowy (1szt.), herbatnik (1 szt.)

 

Piątek 18.04.2025 i poniedziałek 21.04.2025 - Wielki Piątek, Poniedziałek wielkanocny  - przedszkole nieczynne

 

WTOREK 22.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynką drobiową (25g), pomidor (20g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml) 

Obiad

A: 1,3,7,9,

Grochówka z mięsem i ziemniakami (300g), ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietanką (150g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Graham (50g) z masłem (5g), serkiem typu Almette (25g), ogórek zielony (20g), herbata z owoców leśnych (200ml)

 

ŚRODA 23.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml), musli z suszonymi owocami (20g), rogal (30g) z masłem (5g), miodem (5g), dżemem (5g), serkiem straciatella  (5g) - do wyboru

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300g), kurczak pieczony w delikatnym sosie czosnkowym (70g), makaron pełnoziarnisty typu penne (40g), sałatka śródziemnomorska z ogórkiem pomidorem, papryką i kukurydzą  (1szt,), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko (1 szt.), biszkopt (2 szt.)

 

CZWARTEK 24.04.2025

Śniadanie

A: 1,3

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (80g), rzodkiewka (20g), herbata z cytryną ( 200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz czerwony z kaszą jęczmienną (300g), pyzy z mięsem i kapustą, boczkiem i cebulką (150g), kompot wiśniowy  (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Budyń waniliowy z musem owocowym i wiórkami czekoladowymi (150g), oblat śląski (1 szt.)

 

PIĄTEK 25.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce na gorąco (50g), papryka kolorowa(20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z pomidorów z mleczkiem kokosowym i  grzankami (300g), filet z ryby morskiej panierowany (70g), ziemniaki pure (150g), ogórek kiszony (1 szt.), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Banan (1 szt.)

 

PONIEDZIAŁEK 28.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka domowa gotowana (25g), papryka kolorowa (25g), owoce suszone,  bawarka (200ml), 

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa węgierska z papryką i ziemniakami (300g), lasagne ze szpinakiem, indykiem i serem feta (150g), kompot truskawkowy (200ml) 

Podwieczorek

A: 1

Owocowy talerzyk (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

WTOREK 29.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek śmietankowy naturalny (50g) z truskawkami (50g), bułeczka maślana (30g) z masłem (5g), marchewka do chrupania, mleko (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Zupa ogórkowa z ziemniakami (300ml), kaszotto z kaszą bulgur, szynką wieprzową i warzywami czerwonymi (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel z tartym jabłkiem (150g), suchy wafel 

 

ŚRODA 30.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), ogórek kiszony (20g), owoce suszone (10g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Rosół z kluseczkami i marchewką (300ml), filet z piersi kurczaka panierowany (70g), ziemniaki (150g), sałata ze śmietaną (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Drożdżówka z owocami (1 szt.), mleko (200ml)

 

CZWARTEK 1 MAJ, PIĄTEK 2 MAJ - PRZEDSZKOLE NIECZYNNE

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl