Jadłospis - 31.03.2025 - 11.04.2025

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane  (50g) z masłem (5g), pl. szynki gotowanej (25g), ogórek zielony  (30g), owoce suszone (10g), bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Żurek śląski z ziemniakami i kiełbaską (300g), ryż zapiekany z jabłkami, śmietanką i cynamonem (150g), kompot porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Graham (50g) z masłem (5g), pastą rybną z pomidorami i zieloną cebulką (25g), herbata z cytryną (200ml)

 

WTOREK 1.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Twarożek naturalny śmietankowy z owocami leśnymi (50g/50g), bułka maślana (50g) z masłem (5g), marchewka do chrupania

Obiad

A: 1,3,7,9

Barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany (300g), biała pieczeń z indyka w sosie własnym (70g), makaron pełnoziarnisty typu penne (40g), wiosenna surówka wielowarzywna (60g),  kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mix owoców sezonowych i egzotycznych (130g), słomka ptysiowa (10g)

 

ŚRODA 2.04.2025

Śniadanie

A: 1,7,3

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (80g), papryka zielona (20g),owoce suszone (10g),  kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa szpinakowa z ryżem (300g), zapiekanka ziemniaczana z mięsem z szynki wp oraz czerwonymi warzywami pod serową chmurką (150g), kompot śliwkowo - porzeczkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Jabłko (1 szt.), oblaty śląskie (1 szt.)

 

CZWARTEK 3.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo wieloziarniste (50g) z masłem (5g), pasztecik drobiowy(25g),szynka drobiowa (25g) - do wyboru, rzodkiewka(20g), owoce suszone (10g),  kakao (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Zupa pomidorowa z zacierką (300g), kotlet mielony wp- woł (70g), ziemniaki puree (150g), sałata ze śmietaną (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Ciasto drożdżowe z owocami (1 szt.), herbata miętowo - cytrynowa (200ml)

 

PIĄTEK 4.04.2025

Śniadanie

A: 1,4

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą z tuńczyka i zielonej cebulki (25g), ogórek kiszony (20g), herbata malinowa (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,

Krupnik staropolski z kaszą pęczak i warzywami (300g), naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i serem feta (150g), łagodny dip jogurtowo - czosnkowy (50g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Budyń czekoladowy z borówkami (150g), biszkopt (1 szt.)

PONIEDZIAŁEK 7.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwicą sopocką (25g),pomidorki koktajlowe (20g), owoce suszone (10g) bawarka (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa grysikowa na rosole z marchewką (300g), kotleciki jajeczne (70g), ziemniaki cząstki (150g), zielona fasolka szparagowa z wody okraszana bułką tartą (60g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Kisiel owocowy z tartym jabłkiem (50g), herbatnik (2 szt.)

 

WTOREK 8.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Zupa mleczna (200ml) z płatkami kukurydzianymi (20g), wek pszenny (30g) z masłem (5g), dżemem owocowym (5g), serkiem homogenizowanym (5g) - do wyboru, marchewka do chrupania (20g)

Obiad

A: 1,3,7,9

Rosół z makaronem gwiazdki (300g), bitki z polędwiczek wp w sosie czosnkowym (70g), ryż biały na sypko (30g), ogórek kiszony (60g),   kompot porzeczkowo - śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Mus owocowy (1 szt. ), ciastko wielozbożowe (1 szt.)

 

ŚRODA 9.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo pełnoziarniste (50g) z masłem (5g), kiełbaski szlacheckie na gorąco (50g), pomidor (20g), owoce suszone (10g), kawa inka z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa jarzynowa z mięsem (300g), kluski leniwe okraszane cukrem (150g), surówka z marchwi i pomarańczy (60g), kompot porzeczkowo - śliwkowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,4

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pastą z łososia wędzonego i zielonej cebulki (25g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

 

CZWARTEK 10.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo żytnie (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), papryka kolorowa (25g), gruszka (50g), kakao (200ml), 

Obiad

A: 1,3,7,9

Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym (300g), filet z kurczaka w delikatnym sosie azjatyckim z warzywami i nutą mleczka kokosowego(150g), makaron typu fusili (40g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1,7

Galaretka z bitą śmietaną i brzoskwiniami (150g), suchy wafelek 

 

PIĄTEK 11.04.2025

Śniadanie

A: 1,7

Pieczywo orkiszowe (50g) z masłem (5g), pastą szynkową (50g), sałata zielona (5g), biała rzodkiew (20g), kawa zbożowa z mlekiem (200ml)

Obiad

A: 1,3,7,9,4

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (300ml), filet z ryby morskiej panierowany(70g), kasza kuskus na sypko (150g), surówka z kapusty kiszonej (60g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek

A: 1

Banan (1 szt.)

 

Copyrights © 2017 Społeczne Przedszkole Integracyjne Skrzat

realizacja: icube.pl